Oma tarinani

”Kukaan ei liiku sinun puolestasi”

Oma tarinani

Hyvinvointivalmentaja Johanna Merivalli
Hyvinvointivalmentaja Johanna Merivalli
Hyvinvointivalmentaja Johanna Merivalli
Hyvinvointivalmentaja Johanna Merivalli

Olen selviytynyt voittajana massiivisesta selkäleikkauksesta päättäväisyyden ja liikunnan avulla. Olen koko ikäni ollut liikunnallinen ja harrastanut eri lajeja, mutta nyt selässäni olevan titaanin vuoksi lajikirjoa on hieman pitänyt karsia.

 

Syksyllä 2013 minulle tehtiin mittava selkäleikkaus, joka pelasti minut pyörätuolilta. Syynä oli kaksinkertainen skolioosi, joka alkoi vetää minua vinoon ja oli jo lyhentänyt pituudesta kahdeksalla sentillä, puhumattakaan kivuista jokapäiväisessä elämässä. Leikkauksessa selkärankaani suoristettiin kahdella 50 cm:n pituisella titanium-tangolla, joihin kiinnitettiin 30 ruuvia.

 

Leikkauksen jälkeen kivut olivat sietämättömät ja olin pelkkää varjo entisestä, liikunnallisesta minästäni. Leikkauksessa sain myös hermovaurion, joka vaikutti vasemman nilkan toimintaan sekä teki vasemmasta pienestä pakaralihaksestani toimintakyvyttömän. Leikkauksen jälkeen koko vasen jalka oli pois pelistä ja edessä oli kävelemään opettelu uudelleen. En antanut periksi, vaan lähdin kyynärsauvojen kanssa salille heti kun sain lääkäriltä luvan. Aloin rakentamaan lihaksiani uudelleen, koska tiesin ettei kukaan muu tekisi sitä puolestani.

 

Aluksi kaikki oli todella hankalaa ja erittäin kivuliasta. Mikään paikka ei kehossani liikkunut niin kuin olisi pitänyt. Olin kuitenkin päättänyt, että teen kaikkeni kuntoutuakseni. Pikkuhiljaa alkoi tuloksia tulla, vaihe kerrallaan. Kivut alkoivat helpottaa ja kaksi vuotta leikkauksen jälkeen kävelin ilman kyynärsauvoja, lihaksisto teki paluuta. Koska olen ollut koko ikäni liikunnallinen ja treenasin lihaskuntoa pitkään ennen leikkausta, se auttoi minua toipumisessa huomattavasti.

 

Oman taustani vuoksi ymmärrän erityisen hyvin selkäongelmien kanssa kamppailevia ja selkäleikkauksesta kuntoutuvia. Siksi haluankin olla nykyään esimerkkinä ja tukena henkilöille, jotka tarvitsevat apua kuntoutuksen jälkeen tapahtuvan liikkumisen kanssa. Tiedän, miltä tuntuu kun jokin fyysinen ongelma rajoittaa liikkumista. Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ja ylläpitäminen on minulle sydämen asia ja nykyään jokapäivästä elämää.

 

Olen liikunta-alan ammattilainen, kouluttautunut hyvinvointi-, kuntosalivalmentajaksi, personal traineriksi, terveys-ja elintapavalmentajaksi, ryhmäliikuntaohjaajaksi sekä olen EREPS- ja APT- auktorisoitu valmentaja.

 

Haluan auttaa asiakkaitani löytämään tämän tasapainon ja omalla esimerkilläni osoittamaan että mikään fyysinen rajoite ei ole este liikkumiselle. Ihminen on onnellinen kun keho, mieli, uni, ravinto ja liikunta ovat tasapainossa.

Hyvinvointivalmentaja Johanna Merivalli
Hyvinvointivalmentaja Johanna Merivalli
Hyvinvointivalmentaja Johanna Merivalli
Hyvinvointivalmentaja Johanna Merivalli

Lue lisää!

Call Now Button